بازدید امروز : 57
بازدید دیروز : 262
بسم الله الرحمان ارحیم
رویکرد آموزه تعریف برخی واژگاه اساسی و مهم اخلاقی و عناوین مربوط به زندگی انسان و بیان راهکار هایی برای خودسازی و ارتقای انسانیت و کمال آدمی است.
تفاوت آموزه در آن است که سعی می کند با نگاه سیستمی و جامع به این موضوعات نگاه کند و تعاریفی که ارایه می دهد کمی با آنچه وجود دارد متفاوت می نماید.
در نهایت ما به دنبال بیان مهندسی تازه ای برای ساخت انسان و جامعه هستیم و امید داریم که بتوانیم سیستم اخلاقی موجود در کتاب های اخلاقی را ارتقا دهیم و کمی به طالبان کمال و خودسازی در این زمینه کمک نماییم.
در رویکرد آموزه به ساخت و ساز انسانی که بر اساس آموزه های دینی تنظیم شده است، به صورت یک سیستم نگاه می شود. در این سیستم انسان دارای ابعاد سه گانه ای است که باید در سه عرصه ساخته شود.
1- بعد شناختی که در عرصه علم و آگاهی و عرفان نظری تقویت می گردد.
2- بعد نفسانی که در عرصه اخلاق و تهذیب نفس تربیت می شود.
3- بعد الهی که در عرصه عبادت و عرفان عملی ساخته می شود.
نباید تصور شود که نگاه آموزه تنها خودسازی فردی است، زیرا تمامی این عرصه ها، خود دارای دو بعد فردی و اجتماعی هستند و ما معتقدیم که انسان بدون ارتباط با جامعه نمی تواند شکوفا شود.
همچنین نباید تصور شود که آموزه هدف اش کمک به خودسازی است و کاری به اصلاح جامعه ندارد، بلکه ما معتقدیم سیستم ساخت افراد و جامعه یکی است و برای پرورش جامعه هم باید در همین عرصه ها تلاش و کوشش صورت گیرد.
جامعه اسلامی یعنی جامعه ای که افراد آن از سه شاخصه آگاهی، اخلاق و عرفان برخوردارند و بعد مادی و معنوی خود را در پناه این سیستم به خوبی مدیریت می کنند.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید